Bilder 2006

Bilder från 2006 .
Vid klick på länkar öppnas gamla sidor i ny flik eller nytt fönster.

2006-04-02 :: Hej Sikelej


Barn musik-teater. Folkmusikerna Susanne Lind och Göran Berg presenterade sånglekar från när och fjärran. Hur leker man i Taiwan och Nigeria, i Peru och Danmark?
Visa bild av Hej Sikelej   |  Visa affisch och bilder från föreställningen

2006-04-22 :: MUMMA med Snus


Sånger mellan sovrum och himlarymder med sångensemblen Mumma och pianist Lars Åke Snus Svensson. Musik av bl a Ted Gärdestad, Olle Adolphson, Alf Hambe och the Real Group.
Det blev en härlig kväll med underbar sång av Mumma och solonummer av Snus. Det var fullsatt i kvarnen.
Visa bild av gruppen Mumma
Visa affisch och bilder från kvällen

2006-05-20 :: Eva Bartholdsson & Greger Siljebo

Eva och Greger framförde passande i tiden
… Se juni sträcker ut sin hand …
Eva Bartholdsson, en genuin halländska, en sångerska med sina musikaliska rötter i visan. Eva har, från sitt halländska ursprung, svävat ut i världen och turnerat i Norden och i USA ett flertal gånger. Hon har ett antal skivproduktioner bakom sig. Hon kompromissar sällan eller söker tidens trender utan sjunger det hon vill sjunga.
Greger Siljebo, västerbottning, violinist och riksspelman. Greger har sina musikaliska rötter i folkmusiken, även om han är utbildad violinist vid musikhögskolan i Göteborg. Sedan 1985 äger han rätten att titulera sig riksspelman.
Visa affisch |  Se bilder från kvällen i kvarnen

2006-06-11 :: Turista hemma!


I samarbete med Turistbyrån medverkar kvarnföreningen i “Upptäck härliga besöksmål i din närhet” och “Hemmaturist – javisst!”. Visning av kvarnen skedde under söndag eftermiddag.
Visa affisch

2006-07-02 :: Mölledag i kvarnen

Traditionsenlig Mölledag i kvarnen kl. 12-18. Visning av kvarnen, kaffeservering, musik och andra trevliga aktiviteter. Flera utställare och Stefan Isebring visade instrumentbygge samt spelade nyckelharpa.
Visa affisch  |  Visa bilder från Mölledagen

2006-07-14 :: Högklassig Jazz!


Kvartett av kända svenska jazzmusiker. En flott final av lärarna efter en veckas kurs i improvisation! Nils Berg (saxofon), Ola Bengtsson (gitarr), Martin Höper (kontrabas), Calle Rasmusson (Trummor)
Visa affisch  |  Visa bilder från kvällen

2006-07-30 :: Skotsk musik med Kevin Henderson Band


Kevin Henderson Band tillbaka i kvarnen!
Skottlands bästa folkmusiker på västkustturné. Kevin Henderson, fiddlande folkmusiker från skotska Shetlandsöarna, gjorde succé med sitt band när han i fjol sommar var på snabbvisit i Sverige. Alla – publik, musiker och arrangörer – var överens om att de snart måste ses igen. Nu har de varit här i Harplinge kvarn igen, med ett fantastiskt framträdande. Jenna Reid spelade fiol, Kevin McKenzie på gitarr.
Visa affisch  | Klicka för att se bilder från kvällen

2006-08-18 :: Ted Gärdestads musik


Med hjälp av Ted & Kenneth Gärdestads texter och musik, for vi till sol, vind och vatten, fångade änglar och hittade lyckliga dagar. Om längtan till stjärnor, solen och en egen måne, kärlekens olika ansikten …. Sångerna framfördes i en musikalisk väv av en duo från sångensemblen Amanda. Anci Hjulström: sång & viola och Simon Ljungman: sång, gitarr (el & akustisk) munspel.
Klicka för att visa bilder från kvällen
Visa affisch

2006-09-02–03 :: Må-bra-dagar lördag och söndag
En tillställning med inriktning på hälsa och välmående med föredragshållare, utställare, ”prova på-behandlingar” och uppträden. Det blev välbesökta “Må-bra-dagar” i kvarnen.
Visa bilder

2006-09-16 :: West of Eden

Klicka för att visa större bild
West of Eden framförde härlig irländsk musik med alla facetter av liv, glädje och vemod!
Visa bilder från kvällen

Provlyssna musik genom att hämta MP3-filer  |  WoE hemsida  |  Läs om bandet

2006-10-14 :: Teater av Krogseredamatörerna

Krogseredamatörerna, en amatörteatergrupp som verkat i Halland under många år med 4 aktörer på scen som nu spelade ”Nämdemannen på Sjöboda” ett folklustspel.
Visa affisch |  Visa bilder från kvällen

2006-12-03 :: Julskyltning i kvarnen

Kvarnens skyltsöndag anordnad av H I K tillsammans med kvarngruppen. Tombola, och Tomte. Säljande skolklasser, Albert Olssons grupp sålde böcker.
Visa affisch  |  Visa bilder från julfest

2006-12-13 :: Luciafirande i kvarnen

Harplinge/Steninge rödakorskrets ordnade Luciafirande i kvarnen, med Lyngåkra elever i luciatåget och Dymne – Wikrén spelade.
Visa affisch  |  Visa bilder från kvällen

2006-12-31 :: Nyårsfirande

Traditionsenligt firande på nyårsafton med tal, sång, musik och massor av fyrverkeri. Nyårstal av Anders Grahn. Musik och sång med Torbjörn Johansson & Axel Falk. Nyårsdikt av Katrin Thorin. Det blev som vanligt ett stort pampigt fyrverkeri. så 2006 nyårsfirande blev färgsprakande och det nya året började som ett Gott Nytt År 2007.
Klicka för att visa affisch