Föreningar

I Harplinge finns ett stort antal föreningar. Här beskriver vi några föreningar kortfattat och ger länkar till deras hemsidor för mer information.

Harplinge Samhällsförening
Harplinge Samhällsförening är endast aktiv och drivande gentemot kommunen om den representerar samhällets invånare och föreningar. Föreningens medlemmar träffas och har påbörjat ett arbete med att förbättra Harplinge. Möten hålls oftast på biblioteket eller större möten hålls i Harplinge Församlingsgård. Håll utkik efter affischer eller informationsblad i brevlådorna. Föreningen finns också på Facebook. Nystartade intressegrupper i Harplinge Samhällsförening är:

  • Harplinge Centrum/återvinningscentralen
  • Motionsslingan
  • Skateparken
  • Julbelysning
  • Harplingedagen


Besök gärna Harplinge Samhällsförening.

Harplinge Hembygdsförening
Harplinge hembygdsförening förvaltar och vårdar byggnader och samlingar i bygden. Föreningen ordnar också olika aktiviteter för att lyfta fram hembygdens historia.
På hembygdsgården finns många väl bevarade byggnader. Hembygdsområdet är också som en oas i samhället, en vacker plats att ta med fikakorgen till!
Besök Harplinge Hembygdsförenings hemsida
Harplinge Hembygdsförening har en liten Goenisse (hustomte) som publicerar på Instagram

Harplinge Kvarnförening
Mitt i Harplinge finns Harplinge Väderkvarn, byggd 1895, är en av Europas största ”holländare”, en konstruktion med kupol som automatiskt vrider vingarna efter vinden. Ett unikt kulturminne och turistattraktion och fram till 2010 drevs kvarnen av Harplinge Kvarnförening, som då var Harplinges solklara centrum för kulturevenemang och kreativitet. Idag är kvarnen i privat ägo. Kvarnen är en majestätisk profil och symbol för jordbruksbygden Harplinge. Kvarnföreningen finns inte kvar, men Gunnar har bevarat alla texter och bilder på en egen sida här under Harplinge.org/kvarnen/.
Besök Harplinge Kvarnförening

Fotbollsföreningen HGH
HGH bildades 2012 som ett samarbete på ungdomssidan mellan de tre klubbarna Haverdal IF, Gullbrandstorps AIS och Harplinge IK. 2018 beslutades det om en sammanslagning av de tre föreningarna även på seniorsidan till det nya namnet HGH FC.

Besök HGH på sidan Svenska lag

Harplinge IK
Harplinge IK:s via Svensk Fotboll

Bordtennisklubben RATIC
Besök RATICs hemsida

Harplinge Bridgeklubb
Besök Harplinge Bridgeklubbs hemsida

Harplinge Schacksällskap
Besök Harplinge Schacksällskap

PRO Harplinge
Besök PRO Harplinges gamla hemsida
Besök PRO:s centrala sidor om PRO i Harplinge

Svenska kyrkan Harplinge/Steninge
Många aktiviteter i Harplinge och Steninge församling,  kalender, info om kyrkbacken och kyrkogården, konfirmation, diakoni  mm.
Besök Harplinge och Steninge församlings hemsida
Besök Svenska Kyrkans unga i Harplinge och Steninge